última actualització:  29/10/2019

© 2023 by The Artifact. Proudly created with Wix.com

ALTRES ACTIVITATS

Calendari Cerdà

Les entitats Amics de Cerdanya i l’Institut d’Estudis Ceretans cada any han impulsen un calendari comarcal, que va idear l’historiador de Bellver Joan Pous ara fa 39 anys. Com sempre, té dues parts diferenciades: una amb el santoral, les llunes, dites, mercats o diades significatives i l’altra es dedica a una temàtica en concret.

Enguany, el Calendari del 2019 porta els oficis ja desapareguts de Cerdanya, a partir de dos llibres: Costumari català de Joan Amades i Eines i feines de Cerdanya de Marc Pons de Meranges.
Les entitats han fet un tiratge de 1200 exemplars a tot color. 

Els beneficis que s’obtenen de la venda dels calendaris serviran per finançar diverses activitats de caire cultural, així com per donar suport econòmic a l’escola plurilingüe Jordi Pere Cerdà de Sallagosa.

Institut Ramon Muntaner

L'IEC es membre adherit de l'Institut Ramon Muntaner i de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC).

Ofrena floral 10 d'abril

Cada 10 d’abril Puigcerdà homenatjea tots aquells veïns que l’any 1873 van defensar la Vila del setge dels carlins, liderats pel brigadier Cabrinetty. L’equip de govern, representants d’entitats culturals i alguns veïns s’apleguen al voltant del monument de la plaça dels Herois, on fan la tradicional ofrena floral.

Es tracta d’un acte de reconeixement a aquests herois anònims que van lluitar per l’interès comú de tots els puigcerdanesos. Per això veuen important mantenir aquesta tradició i transmetre-les als joves perquè no es perdin en un futur.

L’acte és impulsat per l’ajuntament de Puigcerdà i l’Institut d’Estudis Ceretans (IEC).

Memorial Salvador Torrent Masip

Cada any, un diumenge del mes de novembre, juntament amb Amics de Ceranya, es celebra a Puigcerdà el Memorial Salvador Torrent Masip, en commemoració del Tractat dels Pirineus.

Exposició dibuixos cartell Cerdà de l'Any

En el Museu Cerdà de Puigcerdà s'exposen tots els dibuixos escolars que han participat en el concurs per triar un dibuix per al disseny del cartell del Cerdà de l'Any.